Napori Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Indije u Srbiji Narinder Čohan i naučnim saradnikom i koordinatorom Centra za istočnu Aziju pri Institutu za studije odbrane i analizu u Nju Delhiju Jaganathom Panduom.

Đurić je tom prilikom izrazio zahvalnost Vladi i narodu Indije na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i fundamentalnim principima međunarodnog prava, kao i na protivljenju prijemu jednostrano proglašenog Kosova u međunarodne organizacije.

On je svoje sagovornike informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, upozorivši pritom na opasnosti koje prete od oživljavanja fašističke ideje „Velike Albanije“.

Srbija će, kako je dodao, i dalje ulagati maksimalne napore kako bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu, pri čemu će promovisati dijalog kao jedino razumno sredstvo za rešavanje nesuglasica.

Na sastanku je ukazano na značaj negovanja i unapređenja prijateljstva Srbije i Indije, koje je potvrđeno i nedavnom posetom premijera Aleksandra Vučića i susretom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto:Vlada Srbije

Ako ste propustili