Napori Srbije u očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Indije u Srbiji Narinder Čohan i naučnim saradnikom i koordinatorom Centra za istočnu Aziju pri Institutu za studije odbrane i analizu u Nju Delhiju Jaganathom Panduom.

Đurić je tom prilikom izrazio zahvalnost Vladi i narodu Indije na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i fundamentalnim principima međunarodnog prava, kao i na protivljenju prijemu jednostrano proglašenog Kosova u međunarodne organizacije.

On je svoje sagovornike informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, upozorivši pritom na opasnosti koje prete od oživljavanja fašističke ideje „Velike Albanije“.

Srbija će, kako je dodao, i dalje ulagati maksimalne napore kako bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu, pri čemu će promovisati dijalog kao jedino razumno sredstvo za rešavanje nesuglasica.

Na sastanku je ukazano na značaj negovanja i unapređenja prijateljstva Srbije i Indije, koje je potvrđeno i nedavnom posetom premijera Aleksandra Vučića i susretom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto:Vlada Srbije

Next Post

Pušten Haradinaj. Odbijen zahtev Srbije za izručenje

Чет апр 27 , 2017
Francuski sud u Kolmaru odbio je zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja. Nakon oslobađajuće presude Haradinaj je izjavio da je „ovo pobeda Albanaca.“ Haradinaj se obratio svojim pristalicama ispred suda, rekavši da je „ova bitka dobijena“ i zahvalio im na podršci. Ramuš Haradinaj uhapšen je 4.janura po Interpolovoj poternici koju je za njim […]