Napad na policajca u vršenju dužnosti u Malom Zvorniku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas u Policijskoj stanici Mali Zvornik osumnjičeni A. S. (1994), prilikom izvođenja iz prostorije za zadržavanje, fizički napao policijskog službenika i oteo mu službeni pištolj.
U saopštenju se navodi da je osumnjičeni nakon toga, tokom koškanja sa drugim policajcem koji je pokušao da ga savlada, povređen.

Naime, A. S. je prvo fizički napao policajca kome je oteo pištolj, koji je repetirao.

U pomoć povređenom policajcu pritekao je drugi policijski službenik, koji se nalazio u drugoj prostoriji i koji je osumnjičenog upozorio na to da spusti oružje.

Osumnjičeni se oglušio o naređenje i fizički napao drugog policajca, kome je zadao više udaraca pištoljem po glavi.

U koškanju između osumnjičenog i policijskog službenika, koji je pokušao da ga savlada, došlo je do opaljenja iz službenog pištolja i povređivanja osumnjičenog.

Osumnjičeni je savladan i upućen u zdravstvenu ustanovu, gde su mu na insistiranje lekara zbog pregleda skinute lisice, a on je to iskoristio i ponovo napao policijskog službenika.

A. S. je bilo određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili