Najuspešnija sportska godina

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da je najuspešnija, istorijska sportska godina obeležena zajedničkim druženjem ministra Vanje Udovičića sa osvajačima medalja koji su na najlepši mogući način predstavili Srbiju u svetu i sa najvećim promoterima njihovih uspeha, predstavnicima medija.

Udovičić je tom prilikom uputio čestitku prisutnima na najuspešnijoj sportskoj godini za Srbiju i na uspehu koji su napravili, ali i na obaranju rekorda po broju osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama.

Zahvaljujući vama svakoga dana ove godine bar dva puta vijorila se zastava Srbije na postoljima širom sveta, rekao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta je brojkama potkrepio činjenicu da se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja.

Poređenja radi, kako je naveo Udovičić, u ovoj olimpijskoj godini osvojeno je 37 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, 7 više nego prošle godine, a to je savršen pokazatelj tendencije da srpski sport biva svake godine sve bolji i bolji.

Dragi šampioni, ponosan sam na to što sam vaš ministar. Hvala vam, poručio je Udovičić osvajačima medalja.

Na novogodišnjem prijemu bili su mnogobrojni srpski šampioni, među kojima i Tijana Bogdanović, Viktor Nemeš, Asmir Kolašinac, zlatni vaterpolisti, Marko Timotijević, Milenko Zorić i mnogi drugi sportisti, ali i njihovi treneri i predstavnici saveza, navodi se u saopštenju.

 

Ako ste propustili