Najavljene rekonstrukcije u Beogradu

Radovi na Trgu republike uveliko se već odvijaju i već od 1.aprila okretnica trolejbusa biće kod Palate Albanija. Prema dosadašnjim najavama njihov završetak očekuje se do 1.novembra.

Foto: Beogradske vesti – A.M – Narodno pozorište

Druga faza radova na Trgu republike koja počinju od ponedeljka predviđaju obnovu Vasine ulice i Studentskog trga. Na Studentskom trgu će se raditi i podzemna garaža.

Foto: arhiva/Beogradske vesti – arhiva

„Tо znači da bi izgradnja оvе garažе sa оkо 700 parking-mеsta mоgla da pоčnе s prvim prоlеćnim danima u martu. Uz izgradnju garažе mоžе da pоčnе i urеđеnjе Studеntskоg trga prеma prоjеktu Bоrisa Pоdrеkе, kaо i prеtvaranjе Vasinе ulicе u pеšačku zоnu i ulicu kulturе“, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prošle godine.

Foto: Beogradske vesti/A.M

Radovi u Kneza Miloša očekuju se početkom jeseni,a kada će biti završeni još nije poznato ali će sigurno predstavljati veliki problem u saobraćaju. Predviđeno je da prilikom rekonstrukcije Kneza Miloša bude izgrađena i podzemna gararaža sa preko 400 parking mesta,kao i pravljenje još jedne saobraćajne trake.

Radovi u Karađorđevoj ulici već traju i trebalo bi da budu završeni do početka 2020.godine.

Foto: A.M

Radovi na Savskom trgu trebalo bi da počnu tokom proleća ove godine,a prema najavama biće gotov do jeseni. Na Savskom trgu biće postavljen i spomenik Stefanu Nemanji.

Ako ste propustili