Muškarac koji je uhapšen zbog navodnog planiranja ubistvo Britanske premijerke danas na sudu

Muškarac koji je uhapšen zbog navodnog planiranja ubistvo Britanske premijerke Theresa May  danas će se naći pred sudom.

Naamir, Zakariiah Rahman iz Londona uhapšen je prošle nedelje i optužen u utorak zbog navodnog planiranja ubistvo Britanske premijerke Theresa May. Drugi čovjek, Mohammed Akib Imran, 21, iz Birmingema, pojavio se na sudu u isto vreme, takođe optužen za „nameru počinjenja terorističkih akcija“.

Prema sudskim dokumentima, Rahman je planirao da detonira eksplozivnu napravu na vratima Dovning Streeta i potom iskoristi haos u ubije britansku premijerku. Drugi plan je bio da nosi prsluk sa bombom i zatim nožem ubije britansku premijerku May.

Imran se tereti da je pokušavao da dobije lažni pasoš kako bi napustio Britaniju i otputovao u Libiju.

Prilikom hapšenja Imrana pronađen je video snimk koje je snimio Rahman „koji je sponzorisao Imrana kako bi mu pomogao da uđe u Islamsku državu i da se bori“.

Rahman je navodno napravio video u novembru „sa očekivanjem da postane mučenik“. Snimak bi dao Imranu veći kredibilitet sa terorističkom organizacijom, navodi se u dokumentu,prenosi CNN.

Ako ste propustili