MUP da osigura bezbednost u centrima za socijalni rad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je danas na MUP Srbije, povodom najnovijeg ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, da hitno obezbedi bezbednost u svim centrima sa socijalni rad, kako roditelja koji dolaze u centre, tako i zaposlenima.

Mihajlović je u izjavi za javnost istakla da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi.

Ona je poručila da je nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i posle današnjeg stravičnog zločina u Rakovici neophodno urgentno povećati bezbednost centara za socijalni rad.

Takođe, potrebno je i da centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici. Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi, naglasila je ona.

Mihajlović je ponovo apelovala da prestanu ubistva žena u porodičnom nasilju.

Nasilje nad ženama je problem čitavog društva, bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih građanki i građana Srbije, ne možemo se izboriti sa ovom pošašću, zaključila je Mihajlović.

Ako ste propustili