Ministarstvo državne uprave ne plaća održavanje društvenih mreža

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da u ovoj godini nije sprovelo postupak javne nabavke, niti je zaključilo bilo kakav ugovor o uslugama dizajniranja i održavanja naloga Ministarstva na društvenim mrežama.

U saopštenju, izdatom povodom današnjeg teksta u listu „Kurir“, u kojem se iznose netačne informacije koje mogu javnost dovesti u zabludu i narušiti ugled Ministarstva, navodi se da ne postoji ugovor o održavanju društvenih mreža, zaljučen sa bilo kojom agencijom, koji važi do jula 2018. godine.

Ove tvrdnje su proverljive na sajtu resornog ministarstva i portalu e-Uprave, gde se transparentno objavljuju sve javne nabavke i informacije o njima.

Ministarstvo je ocenilo da je redakcija „Kurira“ grubo prekršila pravila profesije, jer se nijednog trenutka nije obratila Ministarstvu da proveri navode, niti ih je proverila na internet stranici.

Takođe, u tekstu se manipuliše neistinama i poluinformacijama, sa ciljem da se naruši ugled Vlade Srbije i resornog ministarstva, dodaje se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili