Mihajlović naložila Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ da hitno preduzmu mere da obezbede državni put koji prolazi kroz Mladenovac

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas saobraćajnicu u zoni Osnovne škole „Kosta Đukić“ u Mladenovcu, koja predstavlja jednu od crnih tačaka u ovoj opštini sa stanovišta bezbednosti u saobraćaju.

Mihajlović je tom prilikom naložila Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ da hitno preduzmu mere da obezbede državni put koji prolazi kroz Mladenovac ležećim policajcima i dodatnom saobraćajnom signalizacijom.

Ona je, podsetivši na to da u zoni škole put koji nije bezbedan svakodnevno prolazi više od 1.000 dece koja idu u školu ili vrtić, istakla da je Vlada kao strateški cilj u oblasti bezbednosti u saobraćaju postavila da do 2020. godine nijedno dete ne strada u saobraćaju, zbog čega posebnu pažnju treba posvetiti crnim tačkama u zoni škola.

Mihajlović je uputila kritiku preduzeću „MBA – Ratko Mitrović niskogradnja“ zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd–Velika Plana u Mladenovcu.

Prema ugovoru, izvođač je imao 75 dana da završi rehabilitaciju, a radovi traju gotovo 300 dana, što je nedopustivo. Još jednom upozoravam izvođača na to da svako kašnjenje povlači plaćanje penala, kao i negativne reference za buduće poslove, rekla je ona.

Prema njenim rečima, april je poslednji rok u kojem most mora biti u potpunosti u funkciji, jer je ova saobraćajnica od velikog značaja za građane Mladenovca.

Takođe, Mihajlović je rekla da od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ očekuje da pojačaju nadzor na ovom projektu, kako bi radovi na mostu bili završeni do kraja aprila, podsetivši na to da je nekoliko puta obilazila radove na ovom mostu i da nikad nije zatekla dovoljan broj radnika.

Ugovorena vrednost radova na rehabilitaciji mosta na državnom putu I B reda 25, preko železničke pruge Beograd–Velika Plana iznosi 89,3 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ako ste propustili