Mihajlović čestitala Međunarodni praznik rada

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas svim građanima naše zemlje Međunarodni praznik rada – 1. maj.

„Poštovane radnice i radnici, građanke i građani Srbije, Vlada Srbije posvećena je tome da i ubuduće radi na unapređenju uslova rada i položaja svih zaposlenih u Republici Srbiji.

Imajući u vidu sve dosadašnje aktivnosti koje smo preduzeli radi uvođenja jasnih i pravednih pravila za zaposlene, poslodavce i državu, koristim ovu priliku da svim zaposlenima čestitam Praznik rada.

Donošenjem i potpisivanjem posebnih kolektivnih ugovora u svim sektorima građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, učinjen je bitan iskorak u zaštiti zaposlenih, ali i ujednačavanju primene prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih i poslodavaca na teritoriji naše zemlje.

Moj posao, kao i posao cele Vlade, jeste da stvorimo uslove da se novim investicijama broj zaposlenih stalno povećava, kroz donošenje zakona kojima se unapređuje poslovni ambijent i kroz mere koje će motivisati domaća i strana pravna i fizička lica da proširuju svoje poslovanje ili da započnu da se bave preduzetništvom u našoj zemlji.

Imajući u vidu rezultate koje smo do sada zajedno postigli i rešenost da i nadalje unapređujemo uslove poslovanja, rada i zaštite zaposlenih, uverena sam u to da ćemo i ove godine nastaviti da stvaramo nova radna mesta, porast proizvodnje i bruto domaćeg proizvoda, i najvažnije, standarda svih građana i građanki Republike Srbije.

Ovo je naš zajednički put i moja iskustva govore da sam uvek u sindikatima imala istinske partnere, jer mi je uvek bilo važno da čujem glas radnika. Država bez vas ne može.

Uspeh ne postoji bez puno truda i rada. Tome učimo našu decu. Zato, zbog dece, naše dece, obećajmo da ćemo nastaviti da stvaramo i radimo.

Uverena u to da ćemo se i u budućem vremenu zajedno boriti za bolju budućnost nas i generacija koje dolaze, čestitam vam Međunarodni praznik rada, navodi se u čestitki.

Foto: arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili