Marko Đurić čestitao Ramazanski bajram

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić uputio je danas najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije.
Đurić je tom prilikom izrazio želju da nas praznični dani podsete na suštinske vrednosti porodične bliskosti, komšijske ljubavi i međusobne tolerancije.

„Uzvišeni dani meseca posta ojačali su vas u odricanju i u snaženju temeljnih ljudskih vrednosti koje se ogledaju u milosrđu, praštanju i zajedništvu.

Neka plemenita simbolika nastupajućeg praznika bude podsticaj da negujemo te vrednosti kao trajne, a ujedno i nadahnuće na putu multikonfesionalne i multietničke sloge.

Takođe, želim vam da duhovni darovi ovog svetog praznika budu pokretači vaše lične, porodične i profesionalne sreće i zadovoljstva.

Provedite praznične dane u dobrom zdravlju, veselju i izobilju, okruženi porodicom, prijateljima i komšijama, šireći, shodno osnovnim principima islama, duh istine, zajedništva i tolerancije“, navodi se u čestitki Đurića.

Ako ste propustili