Malo stepenište na Kalemegdanu trebale su da budu završene u junu ali…

Malo stepenište na Kalemegdanu počele su sa rekonstrukcijom u novembru i ako su najave bile za oktobar jer su trebale posebne dozvole. Stepnice su delo prve žene arhitekte u Srbiji Jelisaveta Načić.

Stepenište na malom Kalemegdanu su rađene od specijalnog ripanjskog kamena pa je bilo potrebno pribavljanje dozvola da bi taj kamen ponovo bio na rasolaganju. Tokom rekonstrukcije radnici su otkrili originalni kamen ispod česme i na jednom delu trotoara pa su radovi produženi do 1.avgusta.

Vremenski uslovi i nađeni originalni kamen koji je  podvrgnut konzervatorskim radovima sigurno nije išlo „na ruku“ izvođaču da u roku završi radove.

Prema viđenom stanju, možemo očekivati i skoriji završetak radova na Malim stepenicama koje će sada biti sigurnije za sve posetioce Beograda.

 

Prvobitno najavljen početak radova

Stepenice pre rekonstrukcije

Stepenice danas

Foto:Beogradske vesti/A.M

Next Post

Belgrade Beer fest - Ulaz i šta da očekujete da ne smete uneti

Сре авг 15 , 2018
Belgrade Beer fest koji počinje danas na Ušću i trajaće do 19.avgusta očekuje preko pola miliona posetioca pa se mogu očekivati rigorozne kontrole. Ulazak na festival je iz Bulevara Nikole Tesle,kao i izlaz, a predviđena su još nekoliko ulaza i izlaza sa keja. Kako bi se izbegli incidenti Belgrade Beer […]