Male boginje i u Zvečanskoj

U domu za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj od malih boginja obolelo je nekoliko dece,javlja B92.

Ministarstvu zdravlja je izjavilo da, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu trenutno je sedmoro radnika i troje dece obolelih od malih boginja.

“Centar u Zvečanskoj, Ministarstvo za socijalna pitanja i Ministarstvo zdravlja su preduzeli sve predviđene mere u ovakvim slučajevima i ova situacija se nalazi pod kontrolom”, prenosi B92 izjavu Ministarstva zdravlja.

Оd pоčеtка окtоbrа 2017. gоdinе, zакljučnо sа 29.1.2018. gоdinе nа tеritоriјi Rеpubliке Srbiје, uкljučuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаnо је uкupnо 1485 slučајеvа mаlih bоginjа, оd којih je 741 lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеn u Institutu Tоrlак,saopštili su iz Batuta.

Zbog situacije malih boginja počela je danas vanredna vakcinacija svih zdravstvenih radnika.

Foto:Ilustracija

Izvor:B92,Batut,Beogradske vesti

Next Post

Uz senior karticu popust i u „Dunav osiguranju”

Уто јан 30 , 2018
Penzioneri sa senior karticom od početka ove godine mogu da ostvare popuste i u kompaniji „Dunav osiguranje”. Penzioneri ostvaruju pet odsto komercijalnog popusta na premiju osiguranja za kombinovano osiguranje domaćinstva, odnosno paket „Čuvar kuće”, pet odsto komercijalnog popusta na premiju „kasko osiguranja putničkih motornih vozila”, kao i deset odsto komercijalnog […]