Lokalni ekonomski razvoj izuzetno važan za ekonomiju cele zemlje

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić Brnabić posetila je danas Bačku Palanku gde se sastala sa čelnicima te opštine i sa desetak privrednika iz tog kraja.

Brnabić je istakla da je lokalni ekonomski razvoj izuzetno važan za ekonomiju cele zemlje, izrazivši spremnost da čuje predloge o tome kako da se poboljšaju usluge državne uprave.

Mesec jun nam je mnogo bitan. Počinjemo sa projektom eZUP kojim će biti povezano šest najvećih baza podataka u Srbiji – matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, rekla je Brnabić i naglasila da je u ovom poslu izuzetno značajan bio prepis matičnih knjiga u elektronski oblik.

Ona je navela da su povodom eZUP-a organizovane obuke koje su pohađala 434 zaposlena u lokalnim samoupravama, kako bi se na vreme krenulo sa upotrebom softvera.

Brnabić je naglasila da će biti formirane i mobilne ekipe koje će pomagati svim gradovima i opštinama u Srbiji da lakše uđu u ovaj posao.

Od juna kreće i pilot faza projekta ukidanja overe zdravstvenog osiguranja od strane poslodavaca. Tokom leta je planirano da se sistem testira, kako bi u oktobru krenuo da se primenjuje na sve, osim na samostalne preduzetnike i poljoprivrednike, rekla je ona.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: mduls.gov.rs

Ako ste propustili