LJubivoje Ršumović slavi 60 godina rada

Srpski pesnik i književnik, tvorac neprocenjivih dela, među kojima je u velikoj meri poezija za decu, LJubivoje Ršumović slavi 60 godina rada. Danas u 11 sati, u sali „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd obeležiće se veliki jubilej. Mnogobrojni prijatelji i poštovaoci Ršumovića upotpuniće svečanost izvodeći pesme koje je napisao i tako priprediti najlepšu zabavu za decu.

Učesnici su: Biljana Krstić, Ivana Negativ, Inspektor Blaža, Aleksandar Šapić, Zorana Pavić, Viktor Savić, Boda Ninković, Leontina Vukomanović i Irina Arsenijević. Program obeležavanja 60 godina uspešnog rada LJubivoja Ršumovića vodiće čuveni televizijski voditelj i muzičar Minja Subota.

Muziča podrška: Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd i Hor Čarolija.

Rođen u mestu LJubiš, nadomak Zlatibora, LJubivoje je svoje školovanje započeo u rodnom mestu, a zatim nastavio u Čajetini, Užicu i Beogradu gde je diplomirao na Filološkom fakultetu – odsek komparativna književnost. Pod uticajem Duška Radovića, kog je upoznao po dolasku u Beograd, LJubivoje počinje da stvara poeziju za decu. Objavio je preko devedeset knjiga, uglavnom za decu.

Izdavačka kuća Laguna je sa velikim zadovoljstvom objavila brojne knjige LJubivoja Ršumovića među kojima su: „Tri čvora na trepavici“, „Vid iz Talambasa“, „Ma šta mi reče“, „Još nam samo ale fale“, „Nevidljiva ptica“, „Clairvoyant Tales“, „Vidovite priče“, „Zauvari“, „Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke“, „Sunčanje na mesečini“…

Dobitnik je brojnih nagrada za književnost kao što su Nagrada Zmajevih dečjih igara, Brankova nagrada i Zlatni ključić.

Izvor: deciji kulturni centar

Ako ste propustili