Lidl marketing uspeo da bude vest dana

Znalo se da će nemački lanac prodavnica Lidl izazvati veliki pomak na tržištu ali uspelo je njihovom uspešnom marketing timu da dobrim proračunima budu i vest dana u svim novinama i vestima.

U jednom danu otvoreno je 16 prodavnica, od toga 5 u Beogradu . Na policama se našlo preko 1.500 artikala,od čega oko 350 domaćih proizvođača.

Već od ranih jutranjih sati formirali su se redovi ispred Lidlovih prodavnica,pa čak i na mestima gde je otvaranje planirano malo kasnije od novembra do kraja godine. Moglo se primetiti da je najviše u redu bilo penzionera što je i razumljivo jer je bio radni dan,pa su se naše bake i deke borile sa vremenom i gužvom kako bi nešto uštedeli od penzija koje su tek dobili.

Veoma ljubazni zaposleni Lidla delili su u redovima kroasane i vodu za naše sugrađane.

Svečano je Lidl otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu i to u ulici Vojislava Ilića,a tu je bio i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Najviše su sugrađani uzimali artikle koji su se reklamirali sa velikim akcijskim sniženjima,a savakako je u prvi plan izbila piletina po ceni od 119.99 dinara i banane od 59.99 dinara.

Zabeleženo je da su neki uzimali i velike količine piletine pa se jedna žena pohvalila medijima da je uzela oko 30 pilića,

 

Kada se cela gužva oko Lidla bude stišala konkurenciji će ostati veliki zadatak,a to je kako da privuku zaposlene,sa kojima su već u deficitu,kako da povećaju plate u skladu sa platama Lidla ,kako da smanje cene i gde da se pripreme za određene gubitke kako bi vratili potrošače u svoje prodavnice…. Naviku je zamenila potreba za sniženjima jer budimo realni svaki dinar se računa.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili