„Leto na Kosančiću”

Turistička organizacija Beograda je za ovo leto pripremila muzičko umetnički program pod nazivom „Leto na Kosančiću” i počinje u subotu 16.06.

Na Kosančićevom vencu se nalaze brojni spomenici kulture pa je turistička organizacija Beograda spremila obilazak svih znamenitosti: Konaka knjeginje Ljubice, Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve, Kuće Mike Alasa i drugih zdanja. Ova besplatna turistička tura počinje u 18 časova. Okupljanje je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac, a prijave na [email protected].

U 19 časova počinje muzički program u kom učestvuju mladi talenti Muzičke omladine Beograda, „Kočetova trio”, koncert Orkestra za hitne popravke raspoloženja sa repertoarom „od bi-bapa do rokenrola”.

Posetioci će uživati u izložbenoj postavci Fakulteta primenjenih umetnosti sa serijom radova slikarstva i vajarstva, Škole za dizajn, čiji će učenici demonstrirati umetničke grafike i na licu mesta štampati otiske, i Galerije „Beograd” sa izložbom „Bojilišta” Miroljuba Filipovića Filimira.

U programu učestvuju i članovi Udruženja „Beogradski Monmartr” kako svojim pojedinačnim postavkama tako i zajedničkim projektom – dizajniranom mapom Kosančićevog venca u kojoj su predstavljene sve galerije, dizajnerske, umetničke i izdavačke kuće koje se na ovom potezu nalaze. Za osveženje će se pobrinuti „Poslastičarnica” iz Maršala Birjuzova, koja će predstaviti specijalne vrste sladoleda od nacionalnih sorta voća.

Program „Leto na Kosančiću” realizovaće se svake subote tokom juna, jula i avgusta, u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Izvor:Beogradske vesti/Beoinfo

Izvor:Beogradske vesti

Ako ste propustili