Letnji plato Biblioteke grada Beograda 2020

U četvrtak, 2. jula u 19 sati, na platou ispred zgrade Biblioteke grada Beograda u Knez Mihailovoj ulici, počinje letnji ciklus koji će svečano otvoriti muzičar i pisac Dr Nele Karajlić.

Tokom jula i avgusta, svakog utorka i četvrtka od 19 sati, Beograđani i Beograđanke će imati prilike da se druže sa savremenim srpskim piscima i pesnicima i da, zajedno sa njima, uz kaficu i muziku čitaju njihovu poeziju i prozu. Za ugodnu scenografiju se pobrinula firma Darijana nameštaj, a za užitak ispijanja kafe – Kafeterija. Učesnike u programu očekuju prigodni pokloni.

U julu prilika za druženjem sa: Neletom Karajlićem, Jasminkom Petrović, Sonjom Lapatanov, Vuletom Žurićem, Vjerom Mujović, Vladimirom Kecmanovićem, Zoranom Bognarom, Muharemom Bazduljem i Acom Seltikom.

Next Post

Vidovdan - Коjеm ćеš sе privоljеti carstvu dal’ zеmaljskоm ili nеbеskоmе?

Нед јун 28 , 2020
Vidovdan je nepokretni praznik koji se dovodi u vezu sa nizom istorijskih događaja koji su se desili baš na ovaj dan u srpskoj istoriji. Najviše se dovodi u vezu sa Kosovskim bojem i pogibijom kneza Lazara. Srpska vоjska izgubila jе bitku оd tadašnjе turskе silе, nakоn čеga jе turski car Murat […]