Las Vegas masakr – 59 ubijeno,527 povređeno

Čovek iza najvećeg masovnog ubistva u modernoj američkoj istoriji imao je arsenal od najmanje 42 oružja, eksploziva i nekoliko hiljada municija.

Stephen Paddock (64) označen je kao masovni ubica u Las Vegasu nakon što je tokom kantri muzičkog festivala pucao iz svoje sobe na 32 spratu hotela po okupljenim ljudima.

Foto:twitter

Policija je otkrila u hotelskoj sobi u Las Vegasu,iz koje je pucao i ubio 59 osoba,23 oružja,a u njegovoj kući još 19 komada raznog oružja. U automobilu označenog kao masovni ubica Stephen Paddock (64)  je nekoliko kilograma amonijum nitrata, hemikalije koja se koristi za eksploziv.

Oficiri su otkrili 19 vatrenog oružja, eksploziva i municije od kuće Stephen Paddock u Meskuite, Nevada, nekoliko sati nakon otkrivanja 23 oružja u hotelskoj sobi u Las Vegasu, iz kojeg je ubio najmanje 59 koncerta.

Sve sumnje su odbačene od strane policije da je bio povezan sa nekom terorističkom organizacijom i nazvali su ga usamljenim vukom ali da motivi su za sada potpuno nejasni.

SWAT tim pronašao je Paddocka mrtvog u njegovoj sobi u hotelu u Las Vegasu-Mandalay Bay.

Paddockov brat je rekao za američke medije da mu je brat postao milioner investirajući u nekretnine i da nije bilo naznaka da bi njegov brat mogao da učini ovako nešto.

BRAK

Paddok se ženio i razvodio dva puta. Njegov prvi brak trajao je dve godine, od 1977. do 1979. Drugi brak od 1985.do 1990.godine.

OTAC BIO PLJAČKAŠ BANKE

Foto:FBI

Prema FBI-u, otac Benjamin Hoskins Paddock je bio na listi natraženijih kriminalaca od 10. juna 1969. do 5. maja 1977.

Pobegao je iz zatvora 1969. godine i živeo u bekstvu do 1978. godine, kada je uhapšen u Oregonu.

Benjamin Hoskins Paddock je dijagnostikovan psihopatičar, nosio je vatreno oružje u izvršenju pljačke banke. On je navodno imao samoubilačke tendencije i smatrao se naoružanim i veoma opasnim.

Umro je 1998. godine.

 

Ako ste propustili