Kula Beograd temelj za moderan razvoj grada

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju Kule Beograd, u okviru projekta „Beograd na vodi“, da će time naš glavni grad postati centralno mesto za trgovinu i turizam u regionu, a Srbija zemlja razvoja i napretka.

Vučić je, na svečanosti na Savskoj promenadi, rekao da će Kula Beograd postati znamenitost čitave zemlje i grada, naglasivši da Srbija ide pravim putem ka budućnosti i da progres i prosperitet neće i ne mogu biti zaustavljeni.

On je ocenio da će taj deo grada, koji je bio znak zaostalosti i nemara, od sada privlačiti turiste i omogućiti da zarađujemo novac i zapošljavamo ljude.

Prema njegovim rečima, projekat „Beograd na vodi“ će, pored toga što će otvoriti nova radna mesta, privući i investitore, stvoriti drugačiju atmosferu u zemlji, i pokazati građanima da smo deo modernog sveta.

To će od Srbije napraviti zemlju uspeha i pokazati potencijal koji ima njena prestonica, poručio je premijer i podsetio na to da su mnogi bili zabrinuti zbog menjanja izgleda grada, kao što je bio slučaj i mnogo puta kroz istoriju kada je reč o velikim projektima.

On je istovremeno iskazao zahvalnost radnicima, ali i predsedniku Upravnog odbora „Igl hilsa“ Muhamedu Alabaru na njihovoj energiji i posvećenosti ovom projektu.

Alabar je izrazio zadovoljstvo time što je imao priliku da sarađuje sa ljudima u Srbiji, ali i što mu je ukazana čast da učestvuje u projektu kojim se Srbija uvodi u svet, ali i svet u Srbiju.

On je rekao da je „Beograd na vodi“ neverovatan projekat, koji se radi sa velikom transparentnošću i posvećenošću, i koji će u budućnosti znatno doprinositi srpskom BDP-u.

Građevine ove veličine predstavljaju novo odredište grada i približiće svet Beogradu i Srbiji, ali i Beograd i Srbiju izvesti pred lice sveta, dodao je Alabar.

Vučić i Alabar su pre postavljanja kamena temeljca za Kulu Beograd, koja bi trebalo da bude najviša zgrada na Balkanu, napisali poruke i stavili ih u kapsulu, koja je potom položena u zemlju i ostaće u temeljima tog objekta

Ako ste propustili