KPZ počeli sa proizvodnjom zaštitnih maski za sopstvene potrebe

Foto:ilustracija/pixabay

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je danas da su tri kazneno-popravna zavoda u svojim krojačkim pogonima počeli šivenje zaštitnih maski za lice za sopstvene potrebe u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Reč je o Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, kao i zavodima u Sremskoj Mitrovici i Nišu, a u cilju preventivnih mera na sprečavanju širenja koronavirusa šiju se maske za jednokratnu upotrebu, kao i one koje mogu da se koriste više puta.

Maske su prvenstveno namenjene zaposlenima i licima lišenim slobode – osuđenim i pritvorenim licima, a zatim i licima koja dolaze u posetu, a nemaju obezbeđene maske.

Posete se u svim zavodima realizuju u skladu sa merama prevencije i zaštite.

Pomenuta tri zavoda su već počela sa distribucijom i maske se od prošle nedelje koriste i u drugim kazneno-popravnim zavodima.

Maske izrađuju osuđena lica koja su ranije prošla obuku za šivenje i krojenje.

Uprava je, pored drugih mera zaštite, i na ovaj način preduzela preventivne mere na sprečavanju širenja koronavirusa, a sistem izvršenja nije dodatno opteretio budžetska sredstva u ovoj situaciji, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili