Kosovo nema pravo da tuži Srbiju sudu pravde u Hagu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hašim Tači nastavlja sa provokacijama, i istakao da Kosovo nije član UN i da nema pravo da tuži Srbiju Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

„Pošto je doživela debakl njegova ideja o formiranju tzv. vojske Kosova i pošto je povučen zakon pod pritiskom međunarodne zajednice, Tači odmah pokušava da prebaci pažnju domaće javnosti na drugu temu – tužbu protiv Srbije za genocid.

Tači zna da od toga nema ništa, jer tzv. Kosovo nije član UN i nema pravo da tuži Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Naročito je poznato da Srbija nije počinila genocid na Kosovu, već je OVK počinila genocid nad srpskim narodom. O tome svedoče i podaci koliko je danas manje Srba na Kosovu i Metohiji nego pre 1999. godine.

Uostalom, čak ni Haški tribunal, ni njegovo tužilaštvo, nikad nije optužilo Srbiju za genocid, već je fomiran Specijalni sud za zločine OVK. Tako da će zločinci iz OVK na sud, a ne Srbija“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

Next Post

Počela rekonstrukcija kliničkih zdravstvenih centara

Сре апр 5 , 2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetili su danas Urgentni centar KCS, gde je adaptacijom neurohirurške i mikrohirurške sale započet Projekat rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko-zdravstvenih centara u Beogradu. Mihajlović je tom prilikom najavila da će se tokom 2017. […]