Konkurs za najlepšu fotografiju Zemuna

Predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević raspisao je javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Projekat „Najlepša fotografija Zemuna” ima za cilj da promoviše kulturno i turističko blago Zemuna. Teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Zemun, kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Zemuna.

Fotografije dostavljene tokom javnog poziva biće u konkurenciji za izbor najlepše fotografiji Zemuna u 2021. godini. Stručna komisija će najlepše tri fotografije nagraditi, a dvadeset reprezentativnih fotografija biće izloženo u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade povodom praznika Gradske opštine Zemun 5. novembra.

Gradska opština Zemun zadržava pravo raspolaganja izloženih fotografija, kao i pravo korišćenja fotografija u elektronskom obliku za potrebe Opštine.

Odluku o izboru najlepših fotografija donosi komisija koju formira predsednik gradske opštine Zemun. Pravo učešća na konkursu za izbor najlepše fotografije Zemuna imaju sva lica koja su starija od 15 godina. Maksimalni broj fotografija je 3 (tri), a fotografije za pregled ne smeju biti veće od jednog megabajta.

Kontakt podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona), kao i fotografije sa podatkom o veličini originalnog fajla treba dostaviti elektronskim putem na adresu: [email protected]. Krajnji rok za dostavu fotografija je 1. septembar 2021. godine. Fotografije poslate posle roka neće biti razmatrane. Za dodatne informacije kandidati se mogu obratiti lično u prostorijama Kancelarije za mlade Zemun, Kosovska 9, ili na brojeve telefona: 011/3160-674 i 064/4075-608.

Do sada su održane dve izložbe pod nazivom „Najlepša fotografija Zemuna”. Prošle godine na konkurs su se javila 33 autora, dok se 2019. godine u konkurenciji našlo 30 autora. Za najbolje autore obezbeđene su vredne nagrade, poput fotoaparata, mobilnog telefona, hard-diska, monografije o Zemunu i druge nagrade.

Ako ste propustili