Koncert-predstava „Amadeus“

Nakon velikog uspeha koncerta-predstave o Čajkovskom, Kulturni element u saradnji sa Muzejom grada Beograda, u okviru sezone „Muzički svodovi Beograda“, predstaviće još jednu koncert-predstavu iz ciklusa „Portreti kompozitora“.

U Konaku kneginje LJubice, u sredu, 26. aprila, u 20 časova, biće održana koncert-predstava „Amadeus“, u okviru koje će publika biti u prilici da se kroz pisma i muziku upozna sa ličnošću i stvaralaštvom jednog od najgenijalnijih kompozitora u istoriji – Volfgangom Amadeusom Mocartom. Pored toga što je bio muzički genije, Mocart je bio i majstor igre i životne radosti, a gde se susreću igra za instrumentom i igra u životu pokušaće da nam otkrije upravo koncert-predstava „Amadeus“.

Koncert-predstavom „Amadeus“ beogradskoj publici predstaviće se Stevan Karanac (tenor), Jovana Čurović (sopran), Katarina Aleksić (violina), Ivan Plazačić (bariton), Dina Čubrilović (klavir), kao i mlade glumice Emilija Nestorović i Isidora Milinović. Režiju potpisuje reditelj Tadija Miletić, specijalizovan za operu i muzički teatar.

Koncert je besplatan, a broj posetilaca ograničen.

Obavezno prijavljivanje na: [email protected]

‎Kontakt: +381 69 513 57 55

Izvor: Muzej grada Beograda

Ako ste propustili