Konačan plan rekonstrukcije kliničkih centara za dve nedelje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će konačan plan, raspored i početak rekonstrukcije svih sedam kliničkih cenatra u Srbiji biti utvrđen do polovine marta.
Mihajlović je navela da je takva odluka doneta na današnjem sastanku Koordinacionog tela za realizaciju projekata, ulaganja u rekonstrukciju ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara, kojim predsedava.

Prvi korak je završen, potrebna dokumentacija je prikupljena i sada sledi upis imovine svih zdravstvenih centara koji će biti rekonstruisani, što do sada nije bilo urađeno, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, u cilju što efikasnije realizacije tih projekata, svakom pojedinačnom projektu biće dodeljen mentor, a Koordinaciono telo će u svakom trenutku moći da prati i reaguje tokom čitavog procesa rekonstrukcije kliničkih centara.

Sastanku su prisustvovali i direktori svih sedam beogradskih zdravstvenih ustanova koje će biti rekonstruisane iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope.

Osim Mihajlović, članovi Koordinacionog tela su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i stručnjaci iz oblasti zdravstva i građevinarstva, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ako ste propustili