Kompanija „Bereta“ želi saradnju sa srpskom industrijom

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas u Milanu kompaniju „Bereta“, renomiranog svetskog proizvođača oružja i vojne opreme, radi sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa fabrikama srpske odbrambene industrije.

Vulin, koji boravi u radnoj poseti Italiji, istakao je da od kompanije „Bereta“ svakako možemo da naučimo puno o tehnologiji i nastupu na trećim tržištima, dodavši da je ta kompanija veoma zainteresovana za pojedine fabrike srpske odbrambene industrije.

On je preneo da je postignut dogovor da se do kraja godine, nakon donošenja zakona koji će omogućiti strancima da ulažu u našu odbramenu industriju, razgovara mnogo konkretnije o tome šta nudi ta kompanija, ali i o tome koje su ponude sa naše strane.

Vulin je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, s obzirom na činjenicu da je dolazak kompanije „Bereta“ u neku zemlju, signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu, i precizirao da je „Bereta“ zainteresovana za saradnju sa našom kompanijom „Zastava“.

Ministar je obišao pogone kompanije „Bereta“ gde se upoznao sa proizvodnim programom i susreo sa vlasnikom Frankom Beretom, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili