Kompanija „Alibaba“ zainteresovana za poslove u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je danas da je „Alibaba grupa“ pokazala izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu.

Matić je, nakon sastanka sa čelnicima te kompanije u njenom sedištu u Hangdžou, izjavila da je dogovorena saradnja između kompanije „Alibaba“ i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u oblasti onlajn turizma, e-trgovine i logistike.

Ona je objasnila da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru ovih oblasti.

Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za „Alibabu“ od izuzetnog značaja i da će, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih meseci, istakla je Matić.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i „Alibaba grupe“.

Predstavnici „Alibabe“ predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja sveta i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Next Post

Pisma glumice Grete Garbo otkrile njen usamljen život

Пон дец 4 , 2017
Pisma Grete Garbo otkrile su da je živela usamljeničkim životom i ako je bila jedna od najvećih holivudskih zvezda 1930.-tih godina. Ukupno 36 pisama poznate švedske glumice napisanih između 1930-ih i 1940-im naći će se na prodaji u Sothebi’s u Londonu 12. decembra. Greta Garbo je važila za osobu koja je […]