Koje su sve ulice promenile nazive od danas? I dva parka su promenila naziv.

Na teritoriji opštine Vračar ubuduće će se nalaziti Ulica Nikolaja Hartviga i Ulica Svetozara Gligorića. Prva ulica zauzimaće deo Dubljanske, od Čuburske do Ulice Maksima Gorkog, a druga takođe deo Dubljanske, od Graničarske do Čuburske.

Na Savskom vencu Botićeva ulica promenila je naziv u Ulica Mihaila Mike Jankovića na inicijativu Muzeja istorije Jugoslavije.

Delu Ulice Mali Kalemegdan, od Tadeuša Košćuška do glavne kapije Zoološkog vrta, određen je naziv Ulica Vuka Bojovića, na inicijativu Zoološkog vrta, a deo Palmotićeve, od Džordža Vašingtona do Bulevara destota Stefana, na Starom gradu, dobio je nov naziv – Ulica Milana Kašanina.

Glumica Olivera Marković i operski pevač Živan Saramandić dobili su ulice na teritoriji opštine Čukarica, i to tako što je promenjen naziv Osogovske ulice odnosno prvog prilaza Ulice Miloja Zakića.

Beograd je na današnjoj sednici dobio i dva nova naziva parkova, pa će se ubuduće park na Savskom vencu, između Kneza Miloša, Nemanjine, Balkanske i Admirala Geprata, zvati Park Gavrila Principa, a na Starom gradu, u Ulici kralja Milana – Park Aleksandrov.

Prihvaćen je i predlog grupe građana koji žive i rade u naselju Belvil za ponovno definisanje Bulevara Crvene armije, koji počinje od Ulice Milutina Milankovića kod hotela „Holidej in”, ide do raskršća ulica Đorđa Stanojevića i Dr Agostina Neta, te nadalje do Jurija Gagarina i „Delta sitija”.

Ako ste propustili