KBC „Zvezdara“ i „Zemun“ vraćaju se u kovid sistem

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da se zbog velikog broja zaraženih koronavirusom kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem.

Za vikend kompletna Zemunska bolnica će biti pretvorena u infektivnu bolnicu gde će biti prijemno-trijažna služba koja će imati infektologa, najavio je gospodin Lončar.

Za vikend se prazni i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ kako bi od sledeće nedelje bio na raspolaganju za prijem kovid pacijenata.

Kapaciteti KBC „Dr Dragiša Mišović“ popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici KC Srbije 95 odsto, te da će danas pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje primati KBC „Zvezdara“ i KBC „Bežanijska kosa“, rekao je ministar Zlatibor Lonačar.

Hitne pacijente i pacijente sa malignim oboljenjima primiće KCS i VMA, dodao je Lončar i napomenuo da Opšta bolnica u Pančevu neće biti u kovid sistemu i tamo će biti prebačeni pacijenti iz KBC „Zvezdara“ i KBC „Zemun“.

On je naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima i koliko je bilo smrtnih slučajeva.

Nalog su dobili direktori u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i u drugim gradovima da između 12 i 13 časova izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih interesuju, precizirao je Lončar.

Ministar je naložio svim direktorima bolnica u Srbiji da mu do sutra dostave podatke o tome da li su isplaćene stimulacije svim zdravstvenim radnicima koji rade u kovid sistemu.

Next Post

Na koronavirus pozitivno još 359 osoba

Чет јул 2 , 2020
Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.013 osoba, od kojih je 359 pozitivno na koronavirus. U saopštenju se navodi da je u našoj zemlji do danas registrovano ukupno 15.195 potvrđenih slučajeva koronavirusa, pri čemu je broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku […]