Kako se prjaviti za vakcinaciju protiv koronavirusa?

Premijerka Ana Brnabić najavila je juče da će građani od danas moći da se prijave za vakcinaciju preko E-uprave. Oni koji nemaju mogućnosti da se prijave preko E-uprave od četvrka će moći to da učine i preko kontakt centra, a brojevi telefona biće naknadno objavljeni.

„Od četvrtka će moći to da učine i preko kontakt centra. Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bismo u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacije,“ izjavila je premijerka Brnabić.

Kako da popunite upitnik?

Da biste iskazali interesovanje i popunili upitnik kliknite na dugme ”Pokreni uslugu”.

Nakon toga potrebno je da popunite formular i navedete tražene podatke.

Imejl i kontakt telefon je neophodno da ostavite.

Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).

Nakon što uspešno popunite upitnik na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima.

Kako ću znati kada će biti moj termin za vakcinaciju?

Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a obavestiće Vas o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Da li mogu da popunim upitnik i za bliže članove porodice?

Da, ovaj upitnik možete da popunite i za bliže članove Vaše porodice. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član Vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

SVE DODATNE INFORMACIJE NA PORTALU E-UPRAVE

Ako ste propustili