Kada će stati? Opet ukrali deo sa spomenika

Beogradski spomenici ne retko su meta vandala ili kako se sumnja preprodavaca sekundarnih sirovina koji neprezaju da u sred centra grada ukradu ili oskrnave neki deo spomenika.

Imali smo skorije primere da je sa spomenika srpskim i ruskim vojnicima na Kalemegdanu ukradena bista Svetog Đorđa u novembru prošle godine.

U samom centru Beograda na Terazijama ukradena je bronzana ploča kod Spomenika obešenim sugrađanima na Terazijama od strane Gestapoa. Ploča je ukradena prošle godine,pa se očekuje da se uradi nova.

PLOČE KOJE VIŠE NEMA:

Foto:arhiva / Beogradske vesti

Fontana Buđenje nalazi se na Beogradskoj tvrđavi ,a ispod ženske figure stajali su šest golubova koji su ukradeni tokom 2010.

Spisak vandalizacije i krađe Beogradskih spomenika je dugačak,pa se postavlja pitanje: Kada će stati?

Beogradski spomenici su kulturno dobro koje ima neprocenjivu vrednost u znak sećanja na deo istorije Beograda koji su deo i nekih turističkih obilazaka kako bi se upoznali posetioci sa našom istorijom.

Next Post

Hilari Daf sе pоrоdila u kadi

Сре мар 27 , 2019
Glumica Hilari Daf podelila je na društvenim mrežama da se drugi put porodila u kadi. Ona je na svom Instagram profilu objavila kratak video. Foto:printascreen/Instagram Podeli na FacebookPodeli na Twitter