Javni prevoz od sutra mogu da koriste svi građani

Foto: A.M

Posle zahteva predsednika Republike Srbije i nove odluke Republičkog kriznog štaba kojom je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza.

– Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz – istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.

Izvor: ssekretarijat za javni prevoz

Next Post

Izmene režima saobraćaja u Zaplanjskoj i Ulici Jaroslava Černog

Чет мај 7 , 2020
Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Zapljanjskoj ulici, na delu od OŠ „Branislav Nušić” do raskrsnice sa Darvinovom ulicom, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će trajati do 30. juna, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Radovi će se izvoditi u dve faze, […]