IZMENjENO RADNO VREME LINIJE 501

Linija javnog gradskog prevoza 501 koja saobraća od Starog Kijeva do Petlovog brda promenila je red vožnje, kako bi se prilagodila potrebama građana. Molbu za promenu radnog vremena linije inicirala je Gradska opština Rakovica na zahtev velikog broja građana Starog Kijeva, a prihvatio je Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda, saopštili su iz opštine Rakovica.

Svi polasci mini-busa koji saobraća na liniji 501 iz Starog Kijeva pomereni su 15 minuta ranije, kako bi veliki broj učenika koji žive u tom rakovičkom naselju mogao da na vreme stigne u školu.

Prethodni red vožnje nije odgovarao potrebama školaraca koji žive u Starom Kijevu i kojima je bio otežano pohađanje nastave u nekoj od rakovičkih škola.

Prilagođavanje radnog vremena potrebama najmlađih je još važnije ako se ima na umu činjenica da je linija 501 jedina veza građana Starog Kijeva sa ostatkom Rakovice i Beograda.

Na ovaj način još jednom se dokazalo kako od uspešne saradnje lokalne samouprave (Gradske opštine Rakovica) i gradskih institucija (Sekretarijata za javni prevoz), najveću korist imaju građani.

Linija 501 prvi put je puštena u rad 1. marta 2018. godine na inicijativu Gradske opštine Rakovica, koja je na taj način izašla u susret molbama velikog broja građana Starog Kijeva, koji nisu imali vezu sa ostatkom opštine.

Pre puštanja u rad nove linije bilo je potrebno da se završe radovi na rekonstrukciji pruge, čime je pružni prelaz u Letićevoj ulici, preko kojeg se ulazi u Staro Kijevo, trajno obezbeđen. Za potrebe nove linije prošireni su delovi pojedinih ulica dok je izgrađena i nova okretnica u Starom Kijevu.
Linija 501 danas povezuje Staro Kijevo sa okretnicom autobusa 42, 56 i 59 na Petlovom brdu. Delom svoje trase linija 501 prolazi i pored doma zdravlja na Labudovom brdu, zatim pored vrtića, škola i drugih prometnih mesta u opštini, dok omogućava pristup građanima i drugim linijama javnog gradskog prevoza.

Gradska opština Rakovica će se truditi da u narednom periodu, zajedno sa Sekretarijatom za javni prevoz, nađe način da se radno vreme linije produži.

Ako ste propustili