Izmene režima saobraćaja u Zaplanjskoj i Ulici Jaroslava Černog

Foto:ilustracija

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Zapljanjskoj ulici, na delu od OŠ „Branislav Nušić” do raskrsnice sa Darvinovom ulicom, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će trajati do 30. juna, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi u dve faze, i to:

Faza 1 – radovi na kolovozu u Zaplanjskoj, na delu između ulica Darvinove i Sive stene (pored TC „Stadion”), od 7. do 26. maja. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do potpunog zatvaranja kolovoza u Zaplanjskoj, pa će vozila sa linija javnog prevoza 26 i 26N saobraćati, u oba smera, Kruševačkom, Husovom, Ljubićkom, Kumodraškom, Darvinovom i Zaplanjskom ulicom, a dalje će ići redovnom trasom.

Faza 2 – radovi na kolovozu u Zaplanjskoj, na delu između ulica Darvinove i Sive stene (od kolskog ulaza u TC „Stadion” do skretanja za benzinsku pumpu), od 27. maja do 30. juna. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi doći će do zauzeća desne saobraćajne trake u Zaplanjskoj (smer ka naselju Braće Jerković), pri čemu će se vozila kretati dvosmerno preostalom širinom kolovoza regulisanom vertikalnim zaprekama. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Zbog radova na popravci saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke u Ulici Jaroslava Černog, na delu od Instituta „Jaroslav Černi” do Bulevara patrijarha Germana, rad linija javnog prevoza biće izmenjen do 1. avgusta.

Tokom izvođenja ovih radova, vozila sa linije javnog prevoza 406 će u oba smera saobraćati trasom: Bulevar patrijarha Germana – 2. nova (novi naziv Ulice pilota Rajka Cvetića) – 3. nova (Đurđije Cvetić) – okretnica „Pinosava”.

Pored redovnih stajališta, vozila će koristiti i privremeno uspostavljena stajališta u Ulici 2. nova (novi naziv Ulice pilota Rajka Cvetića), i to: u smeru ka terminusu „Pinosava”, u zoni raskrsnice sa Bulevarom patrijarha Germana, u zoni raskrsnice sa ulicama 1. Nova (novi naziv Ulice braće Stošić) i 5. Nova (novi naziv Ulice Milovana M. Cvetića), u zoni raskrsnice sa Ulicom 6. nova (novi naziv Valoge), u smeru ka terminusu „Voždovac”, u zoni raskrsnice sa Ulicom 6. nova (novi naziv Valoge), u zoni raskrsnice sa ulicama 1. Nova (novi naziv Braće Stošić) i 5. nova (novi naziv Milovana M. Cvetića) i u zoni raskrsnice sa Bulevarom patrijarha Germana.

Ako ste propustili