Izmene režima rada linija javnog prevoza zbog radova

Foto: A.M

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će u narednom periodu zbog radova doći do pojedinih izmena režima javnog prevoza. Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Triše Kaclerovića, na delu od Vojvode Stepe do Ranka Tajsića, od 6. do 12. jula potpuno će biti zatvoren kolovoz na ovoj deonici.

Vozila sa linija 18, 39 i ADA3, u smeru ka Kumodraškoj ulici, saobraćaće auto-putem do Ljubićke, zatim Ljubićkom do Kumodraške i dalje redovnom trasom.

Tokom radova na izmeštanju saobraćajnice Baroševac – Zeoke – Medoševac – Faza 2 (bivši državni put IIb reda oznake 363), do 1. februara 2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Ova saobraćajnica biće potpuno zatvorena na delu od raskrsnice sa novoizgrađenom saobraćajnicom u naselju Zeoke do raskrsnice sa novoizgrađenom saobraćajnicom u naselju Baroševac, a sav saobraćaj će biti preusmeren na novoizgrađenu ulicu.

Zbog toga će vozila sa linija javnog prevoza 141L, 166, 173, 583 i 583A saobraćati Karađorđevom ulicom (bivši državni put IIb reda oznake 363), novoizgrađenom – izmeštenom saobraćajnicom Baroševac – Zeoke – Medoševac, Baroševačkom ulicom i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti, kao i u prethodnoj fazi radova, novoizgrađena stajališta u visini raskrsnice novoizgrađene saobraćajnice sa Ulicom Milete Stevanovića (Zeoke) i u visini raskrsnice novoizgrađene saobraćajnice sa Ulicom Jovana Đaurovića (Put za Bistricu).

Montaža krana za potrebe gradilišta u Ruzveltovoj ulici obavljaće se predstojećeg vikenda. Radovi se izvode na desnoj strani kolovoza u Ruzveltovoj (smer ka Ulici kraljice Marije), na delu od kraja stajlišta „Dalmatinska” do objekta sa kućnim brojem 17, zbog čega će doći do zauzeća desne kolovozne trake i tramvajske baštice u istom smeru, pa će se saobraćaj odvijati dvosmerno preostalom širinom kolovoza. Tokom radova važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

– tramvajska linija 3 i dalje ne saobraća;
– tramvjaska linija 12 će saobraćati na skraćenoj trasi od Tašmajdana;
– privremena autobuska linija 5A saobraća na relaciji: Dorćol – SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Dubrovačka – Dunavska – Žorža Klemansoa – Venizelosova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta – Kraljice Marije – Ruzveltova – Mije Kovačevića – Omladinski stadion.

Privremeno se izmešta stajalište „Dalmatinska” za linije javnog prevoza 25, 25P, 27, 32, 65, 66 i 74 na poziciju ispred objekta sa kućnim brojem 13, oko pedeset metara posle raskrsnice sa Dražićevom, navedeno je u saopštenju.

Ako ste propustili