Trend

Izmena režima tramvajskih linija u Ulici vojvode Stepe – odloženi radovi

Zbog loših vremenskih uslova radovi su odloženi.

Tokom izvođenja radova na montaži tramvajskih detektora na kontaktnu mrežu u ulici Vojvode Stepe u periodu od 28.08.2021. godine od 01.00 časova do 30.08.2021.godine do 03.00 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, doći će do isključenja struje iz tramvajske kontaktne mreže, zbog čega neće funkcionisati tramvajski saobraćaj duž ulice Vojvode Stepe, pa će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

  • tramvajska linija br.9 će saobraćati na relaciji Trg oslobođenja – Blok 45 i nosiće oznaku 9L;
  • tramvajska linija br.10 će saobraćati na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg oslobođenja i nosiće oznaku 10L;
  • uspostavlja se privremena autobuska linija 9A koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Banjica 2 trasom Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Vojvode Stepe, Bebelova, Baštovanska, Paunova, Banjica 2.

S obzirom da se od 29.08.2021. godine vraćaju u redovan saobraćaj tramvajske linije duž Bulevara kralja Aleksandra, linija br. 14 će do kraja radova u ulici Vojvode Stepe saobraćati na relaciji Trg oslobođenja – Ustanička i nosiće oznaku 14L.

Privremena autobuska linija će koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljeno „Vračarska 1“ u ulici Baštovanska u visini postojećeg tramvajskog.

Izvor: Sekretarijat za javni prevoz