Izložbu koju treba videti : Izložba „Dijanina deca“

Izložba „Dijanina deca“, posvećena najvećoj akciji spasavanja dece u Drugom svetskom ratu, biće predstavljena u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije, od 15. maja do 14. juna 2018. godine.

Dijana Budisavljević, Austrijanka, spasila je od sigurne smrti više od 7.500 srpskih devojčica i dečaka iz koncentracionog logora Jasenovac u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. U

Na izložbi će biti dokumentarne fotografije, transportne liste i delovi kartoteke koje je o svakom spasenom detetu Dijana vodila. Dokumenta su pronađena u beogradskim, banjalučkim i zagrebačkim arhivima.

Izložba donosi i priče o pojedinačnim sudbinama dece koja su ostala u životu zahvaljujući akciji Dijane Budisavljević i njenih saradnika.

DIJANA BUDISAVLJEVIĆ I NJENA PRIČA

Beogradske vesti preporučuju ovu izložbu.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Radovi na deonici Lazarevac (Ibarski put) – Lazarevac

Пон мај 14 , 2018
15.05.2018.gоdine i 16.05.2018.gоdine, na delu državnоg puta I B reda brоj 27, na deоnici Lazarevac (Ibarski put) – Lazarevac, saоbraćaj će se оdvijati naizmeničnim prоpuštanjem vоzila, usled izvоđenja radоva na sanaciji kоlоvоznоg zastоra. 17.05.2018. gоdine i 18.05.2018.gоdine dоći će dо pоtpune оbustave saоbraćaja. Saоbraćaj će se preusmeravati na alternativni putni […]