Izložba za decu „Matematika svuda oko nas“

Alex

Prirodnjačkim muzejom organizuje radionicu za decu od 8 do 11 godina u Galeriji prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu u nedelju, 24. septembra od 13 časova.

Prvi deo radionice podrazumeva vođenje kroz izložbu, uz razgovor o tome gde sve u prirodi možemo videti matematičke pojmove i zakone (simetrija, ritam, geometrijski oblici, ispupčene i udubljene forme, pune i prazne forme).

Pored primene matematike u prirodi organizatori će se osvrnuti i na pojmove i zakone u umetnosti, pojam perspektive, geometrijskih tela i slično, koji će biti dočarani adekvatnim fotografijama. Kroz zanimljiv i podsticajan kviz deca će obnoviti stečeno znanje a na samom kraju će crtati prizore iz prirode, prevedene u geometrijska tela i oblike.

Kako je broj mesta za radionicu ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave na elektronsku adresu  i.jankovic@narodnimuzej.rs.

Izvor: Narodni muzej

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Evakuacija za delove Puerto Rica zbog uragana Marija

Evakuacija je izdata za delove Puerto Rica jer im se približava uragan Marija. Marija je trenutno treće kategorije ali se predviđa da kada stigne do Porto Rika će biti 4 stepena. Zvaničnici Porto Rika su saopštili da će otvoriti 450 skloništa i upozoriti na moguća katastrofalna oštećenja i mogući kolaps […]