Izložba za decu „Matematika svuda oko nas“

Prirodnjačkim muzejom organizuje radionicu za decu od 8 do 11 godina u Galeriji prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu u nedelju, 24. septembra od 13 časova.

Prvi deo radionice podrazumeva vođenje kroz izložbu, uz razgovor o tome gde sve u prirodi možemo videti matematičke pojmove i zakone (simetrija, ritam, geometrijski oblici, ispupčene i udubljene forme, pune i prazne forme).

Pored primene matematike u prirodi organizatori će se osvrnuti i na pojmove i zakone u umetnosti, pojam perspektive, geometrijskih tela i slično, koji će biti dočarani adekvatnim fotografijama. Kroz zanimljiv i podsticajan kviz deca će obnoviti stečeno znanje a na samom kraju će crtati prizore iz prirode, prevedene u geometrijska tela i oblike.

Kako je broj mesta za radionicu ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave na elektronsku adresu  i.jankovic@narodnimuzej.rs.

Izvor: Narodni muzej

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Evakuacija za delove Puerto Rica zbog uragana Marija

Пон сеп 18 , 2017
Evakuacija je izdata za delove Puerto Rica jer im se približava uragan Marija. Marija je trenutno treće kategorije ali se predviđa da kada stigne do Porto Rika će biti 4 stepena. Zvaničnici Porto Rika su saopštili da će otvoriti 450 skloništa i upozoriti na moguća katastrofalna oštećenja i mogući kolaps […]