Izložba Teodore Džudović

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, u petak,15. jula, s početkom u 20 časova, biće otvorena izložba autorke TEODORE DžUDOVIĆ pod nazivom „CHINATOWN“.

Teodora Džudović je rođena 1992.godine u Beogradu. Završila master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u klasi profesora Nikole Božovića 2016. godine. Učestvovala je u nabrojnim grupnim izložbama, a „CHINATOWN“ joj je druga samostalna izložba. Druga samostalna izložba „CHINATOWN“ nadovezuje se na prethodni ciklus mixed media radova „METROPOLIS“, baveći se urbanom sredinom kao glavnom tematikom, tačnije neosetnim procesom promene estetike savremenog polisa pod diretknim uticajem društva.

Sredina u kojoj živimo je rezultat naših svesnih odluka, tekovina koju smo sami stvorili, samim tim ona čini platno koje nam bezuslovno dopušta najrazličitije umetničke intervencije. Inspirisana vizuelnom poetikom kineske četvrti, nastaju glavni motivi u radovima: proizvodi nastali masovnom produkcijom. Oni se transformišu i premeštaju iz poznatog javnog prostora, ogoljavaju i uprošćavaju u moj lični doživljaj i materijalizovanjem vizuelne osetljivosti i slojevitosti formi tih proizvoda, stiče se osećaj imanentnog, intimnog ritma. Tradicija je predstavljena kroz apatraktni, savremeni pristup problematici, prikazujući autentičnost, a u isto vreme i haotičnost takvog okruženja.

Izvor:Opština Novi Beograd

Foto:Ilustracija/pixaby

Ako ste propustili