Izložba likovnih radova iz fundusa Gradske opštine Savski venac

U prostorijama Gradske opštine Savski venac u proteklih 60-ak godina, koliko Opština postoji, održano je stotine najrazličitijih izložbi. Nikada, međutim, Opština publici nije na jednom mestu ponudila likovne radove koji su u njenom vlasništvu.

Izložba likovnih radova iz fundusa Gradske opštine Savski venac biće otvorena u ponedeljak 2. oktobra, u 15 časova, u svečanoj opštinskoj sali, a u sklopu Dana evropske baštine.

Opština Savski venac poseduje kolekciju od 127 likovnih radova, od čega više od polovine čine slike iz pedesetih i šezdesetih godina, slikara koji će kasnije biti profesori na likovnoj i primenjenoj akademiji, akademici, likovni kritičari i teoretičari, dekani i rektori univerziteta umetnosti, direktori muzeja i galerija, velika imena naše kulture i umetnosti dvadesetog veka.

Izvor:opština Savski venac

Next Post

Međunarodni dan starijih osoba na Vračaru u nedelju

Пет сеп 29 , 2017
Gradska opština Vračar u nedelju, 1. oktobra 2017. godine  sa početkom u 10:00 časova obeležava  Međunarodni dan starijih osoba nizom aktivnosti za vračarske seniore na prostoru ispred ulaza u upravnu zgradu  kao i u samoj zgradi opštine. Manifestacija će trajati do 16:00 časova. kulturno umetnički program  u izvođenju KUD „Gradimir“ i  KUD „ Ivo […]