Izložba “Fragmenti II: Beograd”

Izložba grafika “Fragmenti II: Beograd” biće otvorena u sredu, 19. aprila 2017. godine u 12 časova na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, kao sastavni deo programa manifestacije “Dani Beograda”. Izložbu će otvoriti ambasadorka Australije u Beogradu NJ.E. Julija Fini, v.d. sekretara za kulturu grada Beograda Ivona Jevtić i direktor JP “Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević.

Autor izložbe je Vesna Klačar-Nedimović, koja je seriju grafika “Fragmenti II: Beograd” posvetila svom rodnom gradu. Iako je 1991. godine emigrirala u Australiju, ona često kaže: „Ja sam napustila Beograd, ali Beograd nije napustio mene“.

Fotografijama je zabeležila svoj put 2010. godine, kako bi sačuvala uspomene na svoj grad i dokumentovala putovanje. Fotografije je transformisala u tradicionalnu i digitalnu grafiku, prikazujući detalje Beogradske arhitekture, sa mapom grada.

Izložbu realizuje JP “Beogradska tvrđava”, koje je odlučilo da grafike “Fragmenti II: Beograd” prezentuje na Kalemegdanu, prepoznajući poseban doživljaj Beograda umetnice Vesne Klačar Nedimović.

Izložba se može pogledati do 26. aprila 2017. godine na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Izvor: Beogradska tvrđava

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili