Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti počinje u Vranju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će izgradnja stanova za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi početi prvo u Vranju.

Mihajlović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakla da će se „leks specijalis“, kojim će se proces izgradnje ubrzati, naći u Skupštini Srbije najkasnije u martu.

Ona je dodala da je za izgradnju stanova za sada predviđeno šest gradova u Srbiji ­– Beograd, Novi Sad, Niš, Kraljevo, Kragujevac i Vranje, i istakla da su sve lokacije spremne i da je samo pitanje da li će izgradnja početi u martu, aprilu ili maju.

Mihajlović je rekla da su potrebe pripadnika snaga bezbednosti mnogo veće od 7.500 stanova, uz napomenu da postoje gradovi sa kojima se razgovara, a koji će takođe birati lokacije za dalju gradnju.

Donošenje „leks specijalisa“, kako je navela, omogućiće da proces gradnje bude brži i efikasniji.

Prema njenim rečima, cena kvadratnog metra neće moći da se povećava naknadno, s obzirom na to da će „leks specijalis“ definisati maksimalnu cenu.

To nisu socijalni stanovi, biće u skladu sa svim standardima gradnje. To je dobro za građevinarstvo i za građevinare, pri čemu će sav materijal za izgradnju biti domaće proizvodnje, poručila je Mihajlović.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili