Izgradnja obilaznice oko Beograda

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije “Pauer Čajna” (Power China) o izgradnji obilaznice oko Beograda.

Mihajlović je, uz napomenu da je izgradnja te obilaznice na koju se čeka već 30 godina, za Vladu Srbije od strateškog značaja, podsetila na to da je za Sektor B – deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka, prošle godine potpisan komercijalni ugovor i da se očekuje da ona bude završena do kraja 2020. godine.

Ona je naglasila da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostalih 31 kilometar Sektora C, Bubanj potok-Vinča-Pančevo.

Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope, rekla je potpredsednik Vlade i dodala da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine približno šest milijardi evra.

Potpredsednik kompanije “Pauer Čajna” čija je ćerka-firma, kompanija “Sinohidro” angažovana u Srbiji Sjung Lisin, izrazio je zahvalnost Mihajlović na podršci u realizaciji projekta i dodao da će “Sinohidro” dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto:Ilustracija/Beogradske vesti

Next Post

Dačić čestitao Dan Bezbednosno-informativne agencije

Уто окт 17 , 2017
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislavu Gašiću i svim pripadnicima te agencije Dan Bezbednosno-informativne agencije. Zvanični sajt Vlade Republike Srbije prenosi u celini čestitku Dačića: „Čast mi je da Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje […]