Izgradnja nove zgrade FON-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovora za izgradnju nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka (FON) Univerziteta u Beogradu, čija će površina iznositi 7.619 kvadratnih metara.

Ugovor o realizaciji i finansiranju projekta izgradnje nove zgrade FON-a potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović.

Republika Srbija je za izgradnju ovog objekta izdvojila pet miliona evra iz kredita Evropske investicione banke, a, prema ugovoru, planirano je da Fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade.

Izgradnja novog objekta, koji će FON-u omogućiti da upiše 750 novih studenata svake godine umesto dosadašnjih 430, deo je aktivnosti Vlade Srbije koje su usmerene na unapređenje naučnog i inovacionog sistema Srbije.

Potpisivanju pomenutog ugovora prisustvovala je i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Nakon potpisivanja, prisutni su obišli obnovljene prostorije ovog fakulteta, za čiju je adaptaciju i rekonstrukciju Vlada izdvojila 35 miliona dinara.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili