Ivica Dačić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa, koji mu je uručio pozivno pismo britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona za učešće na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu.

Ovaj skup, koji će se održati u Londonu 9. i 10. jula, biće peti u nizu samita o Zapadnom Balkanu od kada je Berlinski proces, kao neformalnu inicijativu, lansirala kancelar Nemačke Angela Merkel, u avgustu 2014. godine.

Dačić i Kif su na sastanku razmenili mišljenja o temama i očekivanjima od predstojećeg samita u Londonu, posebno u oblastima regionalne saradnje, bezbednosti i saradnje u oblasti ekonomije.

Prvi potpredsednik Vlade je informisao Kifa o dosadašnjim aktivnostima Srbije u okviru Berlinskog procesa, kao i prioritetima naše zemlje na predstojećem skupu u Londonu.

Tokom susreta, sagovornici su razgovarali i o aktuelnim i predstojećim aktivnostima na bilateralnom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Foto:arhiva

Next Post

Velika fudbalska utakmica u tržnom centru Stadion sa poznatim zvezdama

Чет мај 17 , 2018
U nedelju, 20. maja sa početkom u 17h na stadionu Voždovca u Beogradu,tržni centard Stadion, biće održan veliki humanitarni meč pod nazivom “Zajedno za život” u kojem će se sastati fudbalske, glumačke i pevačke zvezde u Srbiji, a sav prihod biće namenjen “Fondu za pomoć pri lečenju dece u zemlji I inostranstvu” koji je osnovala Humanitarna organizacija “Zajedno […]