Ivica Dačić doputovao je na Kubu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić doputovao je na Kubu, gde će učestvovati na 22. zasedanju Ministarskog saveta Asocijacije država Kariba (ACS).

Dačić je, po dolasku u Havanu, u razgovoru sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba Džun Somer, istakao važnost koju Srbija pridaje saradnji sa ovom asocijacijom, i istovremeno izneo predlog za njeno dalje unapređenje, sa obostrano usaglašenim ciljevima.

On je naglasio da je neophodno utvrditi u kojim se segmentima ta saradnja može dodatno proširiti, pri čemu je upoznao svoju sagovornicu sa reformama koje Srbija sprovodi u cilju ubrzanja i što boljeg ostvarivanja uspešnog procesa evrointegracija.

Somer je iskazala zahvalnost Dačiću na učešću na 22. zasedanju Ministarskog saveta Asocijacije država Kariba, ističući pritom ulogu te asocijacije u stvaranju regiona mira na Karibima.

Takođe, ona je ukazala na važnost principa rešavanja svih otvorenih pitanja između država pravnim sredstvima, i upoznala šefa srpske diplomatije sa programima i projektima koje Asocijacija država Kariba promoviše.

Na sastanku je postignut dogovor o usaglašavanju i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Srbije i Asocijacije država Kariba u cilju daljeg jačanja saradnje u oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ako ste propustili