Ivica Dačić doputovao je na Kubu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić doputovao je na Kubu, gde će učestvovati na 22. zasedanju Ministarskog saveta Asocijacije država Kariba (ACS).

Dačić je, po dolasku u Havanu, u razgovoru sa generalnim sekretarom Asocijacije država Kariba Džun Somer, istakao važnost koju Srbija pridaje saradnji sa ovom asocijacijom, i istovremeno izneo predlog za njeno dalje unapređenje, sa obostrano usaglašenim ciljevima.

On je naglasio da je neophodno utvrditi u kojim se segmentima ta saradnja može dodatno proširiti, pri čemu je upoznao svoju sagovornicu sa reformama koje Srbija sprovodi u cilju ubrzanja i što boljeg ostvarivanja uspešnog procesa evrointegracija.

Somer je iskazala zahvalnost Dačiću na učešću na 22. zasedanju Ministarskog saveta Asocijacije država Kariba, ističući pritom ulogu te asocijacije u stvaranju regiona mira na Karibima.

Takođe, ona je ukazala na važnost principa rešavanja svih otvorenih pitanja između država pravnim sredstvima, i upoznala šefa srpske diplomatije sa programima i projektima koje Asocijacija država Kariba promoviše.

Na sastanku je postignut dogovor o usaglašavanju i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Srbije i Asocijacije država Kariba u cilju daljeg jačanja saradnje u oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Next Post

Uvođenje savremenog modela ocenjivanja policijskih službenika

Пет мар 10 , 2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da Uredba o ocenjivanju policijskih službenika i drugih zaposlenih u resornom ministarstvu, koju je usvojila Vlada Srbije, uvodi savremeni model ocenjivanja, zasnovan na bazičnim kompetencijama zaposlenih i rezultatima rada, koji se različito vrednuju za izvršilačka i rukovodilačka radna mesta. U odnosu […]