Istraga u Gerontološkom centru Knjaževac

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije pokrenulo je, u zajedničkoj akciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Gerontološkim centrom u Knjaževcu, istragu povodom slučaja zloupotrebe službenog položaja u tom centru u cilju privođenja počinioca pravdi.

Nakon saznanja da postoji sumnja o zloupotrebi službenog položaja, čime su oštećeni korisnici ustanove Gerontološki centar Knjaževac, direktor te ustanove je ceo slučaj prijavio policiji, a radnica za koju postoji osnovana sumnja da je počinila krivično delo dobila je otkaz.

Postupak je u toku, a Gerontološki centar u Knjaževcu sarađuje sa nadležnim organima u cilju sprovođenja istrage.

Ovaj slučaj je još jedan dokaz borbe rukovodstva institucija socijalne zaštite protiv zloupotreba unutar svojih redova i još jedna potvrda da u borbi protiv zloupotreba službenog položaja niko nije pošteđen.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podseća se na to da su krajem januara 2017. godine privedene tri zaposlene radnice Gradskog centra za socijalni rad – Odeljenje Zemun.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je nakon saznanja da postoji sumnja o zloupotrebi službenog položaja u pomenutom odeljenju u Zemunu pokrenuo postupak interne finansijske kontrole, nakon čega je utvrđena nepravilnost u radu koja je prijavljena nadležnim organima, Tužilaštvu i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ako ste propustili