Interesovanje arapskih zemalja za uvoz vode iz Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između domaće kompanije „Voda voda“ iz Mionice i kompanije „Caro General Trading“ iz Kuvajta.

Ljajić je tom prilikom objasnio da je ovim dokumentom predviđen izvoz tri miliona litara vode iz Srbije u Kuvajt, i dodao da je to rezultat dugogodišnjeg rada na unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da će ovaj ugovor omogućiti i drugim kompanijama iz Srbije da plasiraju svoju vodu u arapske zemlje, budući da je potražnja za našom vodom velika.

Prema njegovim rečima, Srbija je poznata po kvalitetnoj mineralnoj vodi, a saradnja sa Kuvajtom otvoriće vrata za zajedničku saradnju na drugim projektima.

Ljajić je istakao da naša zemlja ima više od 300 mineralnih izvora, približno 25 fabrika za preradu vode, pri čemu kapaciteti nisu dovoljno iskorišćeni.

On je, kada je reč o potencijalima za saradnju, rekao da je Srbija od Kuvajta već dobila kredit za železničku stanicu „Prokop“, i dodao da postoji najava da će ta zemlja finansirati i druge projekte.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:pixabay

Ako ste propustili