Intenziviranje borbe protiv nekažnjivosti ubistava novinara

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o proširenju zadataka Komisije za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistava novinara.

Ova odluka je doneta kako bi se kroz koordinaciju službi Republike Srbije i saradnju sa novinarima i sa sličnim institucijama iz regiona, nastavila borba protiv nekažnjivosti ubistava novinara.

Takođe, ovaj dokument je donet kako bi se doprinelo rasvetljavanju ubistava novinara u sukobima u SFRJ u periodu od 1991. do 1995. godine, i u kidnapovanjima i ubistvima novinara u AP Kosovo i Metohija u periodu od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.

Izabrani su i novi članovi Komisije koji predstavljaju Tužilaštvo za ratne zločine i Službu za ratne zločine MUP-a Srbije.

Izvor:Vlada Srbije

Foto:arhiva/Beogradske vesti

Next Post

Čile ograničava broj turista na Uskršnjem ostrvu

Чет авг 2 , 2018
Čilenska vlada počinje da ograničava broj turita na Uskršnje ostrvo, poznat po svojim zapanjujućim ogromnim kamenim glavama poznatim pod nazivom Moais. Kipovi privlače veliku pažnju turista ali ostrvo je jako osetljivo pa ga vlada Čile želi zaštititi. Posebno jer se povećao broj stanovnika na ostrvu i broj turista što bi […]