Informacija o režimu javnog prevoza tokom izvođenja radova na Savskom trgu

Tokom izvođenja radova na izgradnji tramvajske kontaktne mreže na Savskom trgu, u periodu od 25.12.2021.godine do 26.12.2021. godine, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do iključenja napona na kontaktnoj mreži na raskrsnici ulice Nemanjina, Karađorđeva i Savska, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

Tramvajski saobraćaj

  • Tramvajska linija br. 2 se ukida;
  • Tramvajska linija br. 6 se pojačava;
  • Uspostavlja se tramvajska linija br. 7L1 (Ustanička – Blok 45), koja će saobraćati na trasi Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije br. 7. Red vožnje za liniju 7L1 možete videti ovde;
  • Uspostavlja se tramvajska linija br. 9L4 (Banjica – Blok 45), koja će će saobraćati na na trasi Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Beogradska, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije br. 9;
  • Uspostavlja se tramvajska linija br. 12L (Tašmajdan – Banovo brdo), koja će saobraćati na trasi Tašmajdan (park), Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Tadeuša Košćuškog, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije br. 12L.
  • Uspostavlja se tramvajska linija br. 12L1 (Omladinski stadion – Tašmajdan), koja će saobraćati na trasi Omladinski stadion, Mije Kovačevića, Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra i Tašmajdan (park).
  • Uspostavlja se privremena autobuska linija br. 9A (Trg Slavija – Blok 20) koji će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Blok 20.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

Ako ste propustili