Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju. Vlada Srbije je donela ovu meru kao odgovor o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku.

Vlada Srbije je donela mere reciprociteta kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske (br. 2176/2018 od 21. 04. 2018.) o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.

Vlada Republike Srbije ostaje opredeljena za izgradnju dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

Takođe, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona,saopšatavaju iz Vlade Srbije.

Next Post

Praznik rada na Adi Ciganliji - Program

Чет апр 26 , 2018
Na Аdi Ciganliji će u utоrak 01. maja sa pоčetkоm u 09.00 časоva biti оbeležen međunarоdni Praznik rada. Uz  rоštilj i ambijentu piknik prоstоra namenski uređenоm za pripremu hrane, svi pоsetiоci će mоći da pоtpunо besplatnо uživaju u celоdnevnоm muzičkоm prоgramu, nastupima rоk bendоva i dоmaćih DJ-eva. PROGRAM: 10:50 – […]